0753 200 409

CONSULTAȚIE GRATUITĂ (București)

0753 820 740

CONSULTAȚIE GRATUITĂ (Timișoara)

Lifting facial

Lifting facial Dr Levy

Ce este liftingul facial?

Liftingul facial reprezintă intervenția chirurgicală cu ajutorul căreia se înlătură surplusul de piele de la nivelul feței, atât din zona de mijloc, cât și cea inferioară și a gâtului, cu scopul de a îmbunătăți aspectul feței.

La ce ajută liftingul facial? 

Poți alege liftingul facial dacă:

 • pielea de pe față a început să se lase;
 • obrajii au început să se încrețească;
 • cutele din jurul ochilor, buzelor și de pe bărbie au devenit foarte adânci;
 • pielea de pe linia inferioară a maxilarului este în exces;
 • dacă pe gât a început să se depună grăsime în exces;
 • benzile verticale de piele de pe gât au devenit vizibile.

Trebuie reținut faptul că liftingul facial nu este un tratament pentru ridurile superficiale, pentru efectele produse de soare, pentru cutele din jurul nasului și buzei superioare sau pentru neregulile referitoare la culoarea pielii.

Care sunt riscurile liftingului facial?

Liftingul facial prezintă următoarele riscuri:

 • cicatrici

Cicatricile inciziilor sunt permanente, dar vor fi ascunse de conturul natural al feței și al urechilor. Dacă ai părul scurt, cel mai bine ar fi ca înainte de intervenția chirurgicală să îl lași să crească pentru a acoperi urmele inciziilor până se vindecă.

 • umflături și vânătăi

Timp de câteva săptămâni sunt așteptate să apară mai multe umflături și vânătăi. Umflăturile ar putea modifica aspectul facial sau afecta mișcările de la nivelul feței. Este o etapă normală a recuperării, iar ținerea capului ridicat și aplicarea unor comprese cu gheață te pot ajuta în acest sens.

 • modificări ale sensibilității pielii

În timpul unui lifting facial, repoziționarea țesuturilor faciale și ale gâtului pot afecta nervii senzoriali superficiali. Astfel, vei simți amorțeală în obraji, scalp și gât pentru o perioadă de la câteva luni la doi ani.

 • pierderea părului

Este posibil să te confrunți cu pierderi temporare sau permanente ale părului în apropierea locurilor unde s-a făcut incizia. Zonele afectate de pierderea temporară a părului vor începe să se recupereze în aproximativ trei luni. Pierderea permanentă a părului poate fi corectată prin transplantul de păr.

 • leziuni ale nervilor faciali

Rareori, liftingul facial poate deteriora nervii faciali, însă atunci când se întâmplă, acest lucru poate duce la o slăbire temporară sau permanentă a mușchilor faciali din cauza paraliziei nervilor faciali. Din fericire, mușchii faciali își revin în maximum un an de zile.

 • pierderea pielii

Uneori, liftingul facial poate întrerupe alimentarea cu sânge a țesuturilor faciale. Acest lucru poate duce la pierderea pielii din anumite zone. Fumatul crește riscul de pierdere a pielii după un lifting facial.

De câte tipuri este liftingul facial?

LIFTINGUL FACIAL TRADIȚIONAL

Se vor face incizii pe linia părului de la tâmple continuând în jos și în jurul urechilor și terminând în spatele urechilor, în partea inferioară a scalpului. O altă incizie ar putea fi făcută sub bărbie pentru a îmbunătăți aspectul gâtului.

LIFTINGUL FACIAL CU INCIZII LIMITATE

Se vor face mici incizii scurte pe linia părului începând de la tâmple și continuând în jos și în jurul urechilor. De asemenea, inciziile pot fi făcute pe pleoapele inferioare sau sub buza superioară.

LIFTINGUL GÂTULUI

Inciziile se vor face din fața lobilor urechilor și până în spatele acestora, în scalpul inferior, precum și sub bărbie.

SMAS LIFT

SMAS este Sistemul Musculo-Aponevrotic Superficial, un complex muscular activ atunci când vine vorba de expresia feței. Acest lifting particular este considerat ca fiind unul standard și implică incizii lungi pe partea feței, de la tâmple, la linia inferioară a părului din spatele urechii.

LIFTINGUL FACIAL LICHID

Liftingul facial lichid este o alternativă non-chirurgicală pentru operația de tipul acesta. Procedura folosește o combinație de tehnici non-chirurgicale de întinerire a pielii, cum ar fi BTX, materiale de umplutură, peeling chimic și tratamente cu laser, ridicarea pielii, adăugarea volumului și crearea unui aspect mai strălucitor și mai tânăr.

LIFTINGUL DE MIJLOC

Căderea obrajilor se accentuează pe măsură ce o persoană înaintează în vârstă, rezultând un aspect obosit al acestora. Un lifting de mijloc este, de asemenea, cunoscut ca și liftingul de obraz. Acesta ridică volumul și corectează un obraz căzut.

Etapele liftingului facial

După efectuarea inciziilor, se va scoate sau redistribui grăsimea de pe față, de pe obraji sau de pe gât, și se vor redistribui țesuturile care stau la baza feței. Pentru îndepărtarea grăsimii se va folosi o tehnică de aspirație. Apoi pielea va fi drapată peste contururile noi, iar excesul de piele va fi eliminat.

După operația de lifting, inciziile vor fi acoperite cu bandaje voluminoase care asigură o presiune ușoară pentru a minimiza umflarea și vânătăile. Un tub mic ar putea fi plasat sub piele, în spatele uneia sau ambelor urechi, pentru scurgerea oricărui exces de sânge sau lichid.

Ce trebuie să faci după liftingul facial?

În primele zile după intervenția chirurgicală trebuie să:

 • să te odihnești;
 • să ții capul drept;
 • să iei medicamente pentru calmarea durerilor la recomandarea medicului;
 • să eviți expunerea inciziilor la presiune sau mișcare excesivă;
 • să nu porți haine care trebuie îmbrăcate peste cap;
 • să eviți machiajul timp de o săptămână;
 • să eviți expunerea la soare.

Cerificări Dr. Levy

Call Now ButtonSUNĂ ACUM: +4 0753 200 409