0753 200 409

CONSULTAȚIE GRATUITĂ (București)

0753 820 740

CONSULTAȚIE GRATUITĂ (Timișoara)

Labioplastia

Labioplastia Dr Levy

Ce este labioplastia?

Labioplastia reprezintă intervenția chirurgicală cosmetică cu ajutorul căreia se îmbunătățește aspectul labiilor fără a afecta, însă, funcția acestora. Totodată, este și cea mai frecventă procedură de întinerire a zonei genitale.

Care sunt motivele pentru care femeile apelează la operația de labioplastie?

Principalele motive pentru care femeile aleg labioplastia sunt:

  • aspectul inestetic;
  • iritațiile cronice;
  • disconfortul în timpul sexului și nu numai;
  • infecțiile urinare.

În ce constă procesul chirurgical al labioplastiei?

Există numeroase metode chirurgicale pentru a reduce dimensiunea labiilor. Labioplastia este o procedură extrem de individualizată și se bazează pe anatomia și pe obiectivele pe care dorești să le atingi. Labiile sunt conturate folosind diferite tehnici chirurgicale pentru a crea o formă naturală, plăcută și un contur. Sensibilitatea labiilor este conservată, iar cicatrizarea este practic nedetectabilă după vindecarea completă.

Procedura de labioplastie se face, de obicei, în regim ambulatoriu, durează o oră și se face sub anestezie.

Există cinci tipuri de tehnici folosite pentru a obține rezultatele dorite:

  • tehnica amputării

Tehnica amputării, denumită și metoda “trim”, este una dintre cele mai simple intervenții și adesea preferată atunci când hipertrofia labială este localizată. Excesul de piele de pe labia minoră este amputată, iar noua margine deschisă este suturată și închisă. Un avantaj al acestei tehnici îl reprezintă faptul că marginile labiilor mici vor fi sub labiile mari.

  • tehnica de tip “pană”

Considerată cea mai mare evoluție a labioplastiei, tehnica de tip “pană” implică extirparea, în formă de “V”, a unei porțiuni a labiei. Extirparea se face pe cutele naturale ale pliurilor labiale. Cele trei tipuri de pene sunt: anterioare, centrale si posterioare. Această tehnică menține mucoasa naturală și marginea pielii, păstrează tumescența și sensibilitatea și maximizează rezultatele estetice.

  • tehnica de dezepitelizare

Această tehnică implică profilaxia regiunii centrale a labiilor, păstrând în același timp marginea naturală liberă a labiilor mici.

  • labioplastia cu laser

În cazul acestei tehnici se va folosi un laser în loc de bisturiu pentru a elimina excesul de țesut labial. Astfel, se va scădea cantitatea de sânge pierdută, iar vindecarea va fi mai rapidă.

  • tehnica balonului personalizat

Această tehnică implică o incizie în formă de balon și permite o micșorare precisă și personalizată a labiilor mici, fiind concepută pentru a evita întreruperea vascularizării și a sistemului nervos din acea zonă.

Efectele postoperatorii și ce trebuie să faci pentru a le combate

După operație, labiile pot fi umflate, învinețite și dureroase pentru câteva săptămâni. Aplicarea unei comprese cu gheață din 20 în 20 de minute în primele 24 de ore va ajuta la reducerea umflăturilor. Unguentul antibiotic recomandat de medic trebuie plasat pe incizie, de câteva ori pe zi în prima săptămână de la operație.

Timp de șase săptămâni de la operație este indicată evitarea activității fizice și sexuale și evitarea purtării unei îmbrăcăminți strânse pe corp care ar putea presa zona operată.

Pot apărea complicații?

Complicațiile sunt mai puțin frecvente în cazul labioplastiei decât în cazul altor intervenții chirurgicale. Rareori rănile pot sângera, însă cea mai mare complicație care poate apărea este nemulțumirea pacientului față de rezultatul final.

Care sunt beneficiile labioplastiei?

Beneficiile labioplastiei nu sunt doar estetice. Totodată, va fi eliminat și disconfortul provocat de mărimea labiilor în activitățile zilnice, dar și durerea provocată în timpul actului sexual din această cauză.

Testimoniale pacienți

Certificări Dr. Levy

Consultație GRATUITĂ

Dr. Levy este un chirurg plastician cu experiență și multiple acreditări internaționale. Chirurgia estetică te ajută să obții în 2 ore aspectul dorit pentru fața și corpul tău.

Str. Washington 48A, București – Str. 16 Decembrie 1989 nr. 53, Timișoara

Call Now ButtonSUNĂ ACUM: +4 0753 200 409