0753 200 409

CONSULTAȚIE GRATUITĂ (București)

0753 820 740

CONSULTAȚIE GRATUITĂ (Timișoara)

Liposucția

Liposuctia Dr LevyCe este liposucția?

Liposucția reprezintă procedura chirurgicală care utilizează tehnica de aspirație pentru a îndepărta excesul de grăsime din anumite zone ale corpului. De obicei, liposucția nu este considerată o metodă generală de pierdere în greutate sau o alternativă în acest sens. În cazul supraponderabilității, sunt șanse mai mari să se piardă în greutate mai mult prin dietă și exerciții fizice sau cu ajutorul chirurgiei bariatrice decât cu liposucție.

Care sunt zonele corpului unde se poate face liposucție?

Liposucția este utilizată pentru a îndepărta excesul de grăsime din următoarele zone ale corpului:

 • abdomen;
 • brațe;
 • fund;
 • gambe și glezne;
 • piept și spate;
 • șolduri și coapse;
 • gât.

Uneori, liposucția mai este utilizată pentru micșorarea sânilor.

Care sunt riscurile liposucției?

Ca în cazul oricărei intervenții chirurgicale majore, liposucția prezintă și ea mai multe riscuri precum hemoragie și alergie la anestezie. Totuși, din posibilele complicații specifice liposucției fac parte:

 • neregularitățile de contur

Pielea ta poate rămâne cu vergeturi sau uscată din cauza îndepărtării inegale a grăsimii, elasticității slabe a pielii și vindecării neobișnuite.

 • acumularea fluidelor

Sub piele se pot forma buzunare temporare cu lichid (serom) care poate fi drenat cu un ac.

 • amorțeală

Ai putea simți o amorțeală temporară sau permanentă în zona afectată. Totodată, este posibilă și iritarea temporară a nervilor din zona cu pricina.

 • infecție

Infecțiile cutanate sunt rare, dar posibile. O astfel de infecție îți poate pune viața în pericol.

 • embolia grăsimilor

Embolia grăsimilor înseamnă migrarea într-un vas de sânge a unor particule de grăsime care s-au rupt și care se pot aduna în plămâni sau se pot duce spre creier.

 • probleme cu rinichii și cu inima

Schimburile de lichid pot provoca blocaje renale sau probleme cardiace care pot pune viața în pericol.

Riscul apariției unor complicații crește în funcție de mărimea suprafeței pe care se lucrează și numărul procedurilor folosite în cadrul intervenției chirurgicale.

Cum să te pregătești pentru liposucție?

Discută cu medicul despre așteptările pe care le ai de la această intervenție chirurgicală. Studiază-ți istoricul medical, pune pe listă toate afecțiunile pe care le ai și spune-i medicului despre orice medicamente, suplimente alimentare sau plante medicinale pe care le consumi. Există posibilitatea ca înainte cu două săptămâni de operație să fie necesară oprirea administrării unor medicamente precum diluanții sanguini sau antiinflamatoarele nesteroidiene.

Liposucția Dr LevyDe câte tipuri poate fi liposucția?

Liposucția diferă în funcție de tehnica utilizată:

 • liposucție tumescentă

Este una dintre cele mai utilizate tehnici de liposucție și constă în injectarea unei soluții sterile (un amestec de apă sărată care ajută la îndepărtarea grăsimii cu un anestezic pentru ameliorarea durerii și cu un medicament care provoacă contracția vaselor de sânge) în zona tratată. Amestecul lichid provoacă umflarea și întărirea zonei afectate. Apoi chirurgul face o mică incizie prin care introduce un tub numit canulă cu care aspiră excesul de grăsime și fluidele din corp.

 • liposucția asistată cu ultrasunete

Acest tip de liposucție este, uneori, folosit împreună cu liposucția tumescentă. În timpul acesteia, chirurgul introduce o tijă de metal care emite energie ultrasonică sub piele pentru a rupe pereții celulelor grase și care lichefiază grăsimea pentru a fi mai ușor de îndepărtat.

 • liposucția asistată cu laser

Această tehnică utilizează o lumină laser de înaltă intensitate pentru a lichefia grăsimea cu scopul de a fi scoasă mai ușor. În timpul intervenției de acest tip, chirurgul introduce o fibră laser printr-o mică incizie și dizolvă depunerile de grăsime, depuneri eliminate ulterior cu ajutorul canulei.

 • liposucție alimentată

În cadrul acestui tip de liposucție se folosește o canulă care se mișcă rapid pe toată zona afectată. Vibrația emisă permite chirurgului să elimine grăsimea cât mai ușor. Aceasta poate provoca uneori umflături și dureri mai mici și este folosită cu preponderență în zona brațelor, genunchilor și gleznelor.

Care sunt etapele liposucției?

Înaintea liposucției, chirurgul îți va marca pe corp zona care urmează să fie tratată. Totodată, îți va face și câteva poze atât înainte, cât și după operație pentru a le compara.

Unele proceduri de liposucție ar putea necesita doar anestezie locală, în schimb altele pot necesita anestezie generală, timp în care vei fi într-o stare de inconștiență. Echipa chirurgicală îți va monitoriza ritmul cardiac, tensiunea arterială și nivelul oxigenului din sânge pe tot parcursul intervenției. În cazul în care te doare, de preferat ar fi să îi spui medicului pentru a ajusta mișcările sau medicamentele administrate.

Procedura poate dura până la câteva ore, în funcție de gradul de îndepărtare a grăsimilor. După terminarea procedurii, medicul îți va lăsa câteva incizii deschise pentru a se efectua drenajul fluid.

În cazul în care ai beneficiat de anestezie generală, te vei trezi după operație într-un salon unde vei sta internată câteva ore pentru ca medicul să îți poată monitoriza recuperarea.

După operație, cel mai probabil, vei simți o anumită durere, umflături și vânătăi în zona tratată. Cu siguranță va trebui să aștepți câteva zile până să te întorci la serviciu și câteva săptămâni până să îți reiei activitatea zilnică. Totodată, medicul îți va prescrie medicamente împotriva durerii.

Cât durează rezultatele liposucției?

Rezultatele operației de liposucție sunt, în general, de lungă durată dacă îți menții greutatea. Dacă începi să crești în greutate după intervenția chirurgicală, distribuția grăsimii se poate schimba și este posibil să acumulezi grăsime în jurul abdomenului, indiferent de zonele tratate inițial.

Testimoniale pacienți

Certificări Dr. Levy

Consultație GRATUITĂ

Dr. Levy este un chirurg plastician cu experiență și multiple acreditări internaționale. Chirurgia estetică te ajută să obții în 2 ore aspectul dorit pentru fața și corpul tău.

Call Now ButtonSUNĂ ACUM: +4 0753 200 409