0753 200 409

CONSULTAȚIE GRATUITĂ (București)

0753 820 740

CONSULTAȚIE GRATUITĂ (Timișoara)

Tratamentul ridurilor

Tratamentul ridurilor Dr. Levy

Ce sunt ridurile?

Ridurile reprezintă una dintre problemele de estetică cu care se confruntă majoritatea femeilor și bărbaților si sunt acele cute care se formează pe piele.

Care sunt cauzele apariției ridurilor?

De obicei, ridurile apar în părțile corpului expuse cel mai mult la soare, adică fața, gâtul, partea din spate a mâinilor și începutul antebrațelor. Pe lângă expunerea la soare mai există o serie de factori care duc la apariția ridurilor:

 • fumatul

Acest viciu poate accelera procesul obișnuit de îmbătrânire a pielii.

 • repetarea expresiilor faciale

Mișcările si expresiile faciale repetate, cum ar fi sclipirea sau zâmbirea, duc la formarea liniilor fine și ridurilor pe față. De fiecare dată când este utilizat un mușchi facial, se formează un șanț sub suprafața pielii. Pe măsură ce pielea îmbătrânește, aceasta își pierde flexibilitatea și nu mai poate reveni la forma inițială. Aceste șanțuri devin apoi trăsături permanente pe fața ta.

 • vârsta

Pe măsură ce îmbătrânești, pielea devine mai puțin elastică și mai fragilă. Creșterea producției de uleiuri în mod natural usucă pielea și o face să pară mai încrețită.

 • diminuarea grăsimii

Grăsimea din straturile profunde ale pielii se diminuează, lucru ce duce la uscarea pielii și formarea ridurilor mai pronunțate.

Care este tratamentul folosit împotriva ridurilor?

O varietate de tehnici de refacere a pielii, injectabile, materiale de umplere și proceduri chirurgicale sunt disponibile pentru a netezi ridurile. Fiecare are setul propriu de potențiale rezultate și efecte secundare.

 • Laserul

În cazul tratamentului cu laser, fasciculul de lumină va distruge stratul exterior al pielii (epiderma) și va încălzi stratul de piele de sub piele (dermul), stimulând astfel creșterea noilor fibre de colagen. Pe măsura vindecării, pielea va căpăta forme mai delicate și mai strânse. Ca efecte secundare ale acestei tehnici, vorbim de cicatrizare, deschiderea sau închiderea la culoare a pielii în zona tratată.

 • Peelingul chimic

Tratamentul constă în aplicarea unui acid în zonele afectate ce va arde stratul exterior al pielii pentru a elimina efectele îmbătrânirii și pistruii, precum și ridurile. În funcție de mărimea ridurilor, este posibil să ai nevoie de mai multe ședințe de acest tip. Ca efecte secundare, vorbim despre înroșirea zonei, roșeață care poate dura câteva săptămâni.

 • Dermabraziune

Această procedură implică șlefuirea stratului de la suprafața pielii cu o perie rotativă care îndepărtează pielea deja existentă, făcându-i-se astfel loc stratului nou de piele, mult mai neted. Ca efecte secundare vorbim despre înroșire, apariția unei cruste și a umflăturilor, efecte care durează câteva săptămâni.

 • Microdermabraziune

Microdermabraziunea elimină doar un strat fin de piele, fiind nevoie de o serie de tratamente pentru ca rezultatul să fie evident. Ca efecte secundare vorbim despre roșeață și senzație de mișcare în zonele tratate, ele fiind temporare.

 • B.T.X.

Injectat în doze mici, B.T.X. împiedică mușchii să se contracte și, astfel, pielea devine mai întinsă și mai fină. B.T.X. funcționează bine în cazul ridurilor în zona de întâlnire a sprâncenelor, ochilor și frunții. Rezultatele durează, de obicei 12 luni. Pentru a menține rezultatul sunt necesare injecții repetate.

 • Umplerea cu țesuturi noi

Țesuturile noi formate din grăsime, colagen și acid hialuronic sunt injectate în ridurile cele mai adânci de pe față. Ca efecte secundare vorbim despre umflături temporare, înroșire și vânătăi în zona tratată. Pentru a menține rezultatul, există posibilitatea de a repeta tratamentul la câteva luni.

 • Strângerea pielii

Mai multe dispozitive utilizează căldura pentru a strânge pielea. Acest tratament minim invaziv produce rezultate ușoare până la modeste care, de obicei, se dezvoltă treptat pe parcursul a 4-6 luni. Nu este necesară o perioadă de recuperare după acest tratament.

 • Liftingul facial

Tratamentul de lifting facial implică îndepărtarea excesului de piele și de grăsime la nivelul feței și părții inferioare a gâtului, strângerea musculaturii și țesutului conjunctiv. Rezultatele durează, de obicei, între 5 și 10 ani, iar perioada de recuperare poate fi mai lungă. Ca efect secundar, umflarea zonei este cel mai întâlnit.

Rezultatele diferă în funcție de locația și profunzimea ridurilor. Nimic nu oprește procesul de îmbătrânire a pielii, așa că, probabil, vei avea nevoie de tratament repetat pentru a menține rezultatul.

Testimoniale pacienți

Certificări Dr. Levy

Consultație GRATUITĂ

Dr. Levy este un chirurg plastician cu experiență și multiple acreditări internaționale. Chirurgia estetică te ajută să obții în 2 ore aspectul dorit pentru fața și corpul tău.

Str. Washington 48A, București – Str. 16 Decembrie 1989 nr. 53, Timișoara

Call Now ButtonSUNĂ ACUM: +4 0753 200 409